MarijanZbog uhićenja uhićenja Đure Brodarca, Vladimira Milankovića i Drage Bošnjaka, koje se terti da su počinili kazneno djelo ratnog zločina u Sisku ratnih 1991. i 1992. godine regirala je Zajednica Udruga hrvatskih branitelja domovinskog rata policije Republike Hrvatske.

U priopćenju stoji: "Povodom uhićenja naših pripadnika, najoštrije osuđujemo pokušaj obezvređivanja sudjelovanja pripadnika policije i njihovog doprinosa u domovinskom ratu.

Ne možemo prihvatiti činjenicu da su gospodin Đuro Brodarac i Vladimir Milanković uhićeni odnosno da ih se tereti za kaznena djela ratnih zločina na sisačkom području na temelju zapovjedne odgovornosti, pa stoga apeliramo na sve državne institucije i dajemo im punu potporu da utvrde individualnu odgovornost za eventualna počinjena kaznena djela.

Ni u kom slučaju ne možemo prihvatiti činjenicu da se ovakvom kvalifikacijom pokušava diskreditirati Republiku Hrvatsku kao državu nastalu na udruženom zločinačkom pothvatu, ratnom zločinu ili genocidu, a time i pripadnike policije koji su prvi stali u obranu Republike Hrvatske i časno i pošteno je branili do konačnog oslobođenja.

Želimo dati potporu našim uhićenim suborcima i prijateljima da smo uz njih, te pokazati svima da smo spremni u pravnom okviru braniti svoje dostojanstvo i svoja prava.

Ujedno ovim priopćenjem tražimo da se već jednom prestane s kriminalizacijom Domovinskog rata i hrvatskih branitelja", stoji u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik Zajednice Marijan Smernić.

Izvor: SLOBODNA DALMACIJA

{backbutton}