Priopćenje Ministarstva hrvatskih branitelja

Vijesti
Kreirano: 19. Rujan 2018.

Logo mbrh 1 Medium

Imajući razumijevanja prema stradalničkoj i braniteljskoj populaciji Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo hrvatskih branitelja sustavno i intenzivno rade na rješavanju problema s kojima se suočavaju

U Ministarstvu hrvatskih branitelja u četvrtak, 20. rujna 2018. godine, održan je drugi sastanak na kojem su, uz udruge iz Domovinskog rata, sudjelovali ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković sa suradnicima, ravnatelj policije Nikola Milina sa suradnicima te gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava. Nastavljeni su razgovori o aktivnostima i postupcima koje institucije provode u cilju procesuiranja ratnih zločina, što je bio i povod pozivu gradonačelnika Penave na skup u Vukovaru.

Naglašena je potreba za vrlo ozbiljnim i odgovornim pristupom ovoj temi te je još jednom jasno potvrđen zajednički stav kako je nužno izbjeći instrumentaliziranje najtežih stradalnika i žrtava iz Domovinskog rata u bilo čije svrhe. Dogovoren je nastavak razgovora s nadležnim institucijama kako bi se ojačala međusobna komunikacija i postigli što konkretniji rezultati.

Imajući razumijevanja prema stradalničkoj i braniteljskoj populaciji Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo hrvatskih branitelja sustavno i intenzivno rade na rješavanju svih problema s kojima se suočavaju.


Ministarstvo hrvatskih branitelja organiziralo je u utorak, 18. rujna 2018. godine, s udrugama proizašlim iz Domovinskog rata sastanak kako bi se zajednički analizirala pitanja vezana za poziv gradonačelnika Ivana Penave na skup u Gradu Vukovaru.
Sastanku je nazočio i predsjednik Savjeta branitelja Grada Vukovara Tomislav Josić.

Ministarstvo njeguje partnerski odnos s udrugama te zajednički sustavno i savjesno djelujemo na zaštiti interesa hrvatskih branitelja, stradalnika Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te zaštiti vrijednosti Domovinskog rata.

Na sastanku je dogovoren ozbiljan, odgovoran i jedinstven pristup kojim se sprječava instrumentaliziranje žrtava iz Domovinskog rata.

U cilju prikupljanja svih potrebnih informacija i analize stanja organizirat će se još sastanaka s nadležnim tijelima kako bi se dobio širi uvid u napore koji se ulažu prilikom procesuiranja ratnih zločina.

Povratak na naslovnicu

 

NA VRH