hostgator coupon 75 off

Obilježen Dan policije i Dan UHBDRP Garešnica, održan 6. memorijalni turnir u streljaštvu "Josip Pleša"

Kreirano: 30. Rujan 2019.

dan uhbdrppUdruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Garešnica, koja okuplja policijske ratne veterane s područja Grada Garešnice i susjednih općina Velika Trnovitica, Hercegovac i Berek, ove godine Dan udruge i ujedno Dan policije obilježila je prigodnom svečanošću u Hrvatskom domu u Hercegovcu. U radnom dijelu skupštine izvješće o radu udruge podnio je njezin predsjednik Edim Muratović.

Kako je rečeno tijekom godine udruga obilježava sve važne obljetnice vezane uz Domovinski rat, na dostojan način obilježavaju se obljetnice stradanja kolega policajaca i pomaže se članovima njihovih obitelji, a posebna briga vodi se i o ostalim kolegama policajcima i pomaže im se kad god je to potrebno.

Članovi udruge posebno su se angažirali i dali velik doprinos prošle godine u organizaciji 8. Sportskih susreta ZUHBDRP RH koje su održane u Garešnici te ove godine prilikom organizacije koncerta Marka Perkovića Thompsona u Garešnici povodom Dana hrvatskih branitelja. Od idućih aktivnosti koje su zacrtali u planu je dovršetak spomen obilježja poginulim policajcima Policijske postaje Garešnica u Domovinskom ratu, radovi na njegovom postavljanju ispred zgrade policije u Kolodvorskoj ulici su u tijeku, a na otvorenju, koje će upriličiti do kraja ove godine, očekuju dolazak ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Svojom nazočnošću svečanost su uveličali ratni zapovjednik obrane Škabrnje Marko Miljanić, ratni zapovjednik Policijske postaje Garešnica i počasni predsjednik udruge Ivan Marinko Čajsa, sadašnji načelnik PP Garešnica Alen Đuranić, zamjenik gradonačelnika Garešnice Goran Cupek, načelnik Općine Velika Trnovitica Ivan Marković, zamjenica predsjednika Općinskog vijeća Hercegovca Sonja Glas, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Miroslav Gerstner, predsjednik Hrvatskog domobrana Mirko Mihalinac i brojni drugi uzvanici.

dan uhbdrpp2

dan uhbdrpp3

ODRŽAN 6. MEMORIJALNI TURNIR U STRELJAŠTVU "JOSIP PLEŠA"

Na streljani u garešničkom športskom parku u subotu je održan 6. memorijalni KUP Josip Pleša, natjecanje u gađanju zračnom puškom kojeg tradicionalno organizira Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata Policije Garešnica u spomen na poginulog hrvatskog policajca Josipa Plešu koji je kao pripadnik Policijske postaje Garešnica poginuo prilikom oslobađanja vojarne u Doljanima kod Daruvara.

Ove godine na turniru je sudjelovalo sedam natjecateljskih ekipa iz Pakraca, Daruvara, Garešnice, Garešničkog Brestovca i Končanice, a turnir su u ekipnoj konkurenciji osvojile seniorke Streljačkog društva Končanica. Druge su bile kadetkinje SD Končanica, a treća UDBP Pakrac – Lipik I. Streljačice iz Končanice, inače dosadašnje članice 1 A hrvatske lige, dominirale su i u pojedinačnoj konkurenciji te su zauzele sva tri prva mjesta.

Najbolja je bila Kristinka Finek, Tihana Rab bila je druga, a Gabriela Mataušek treća. Pojedinačno najbolji od branitelja bio je Dražen Sabolović iz garešničke udruge koji je u ukupnom poretku zauzeo četvrto mjesto.

streljatvo

streljatvo2

Izvor: Grad Garešnica

Povratak na naslovnicu

NA VRH