Priopćenje Udruge hrvatske policije - hrvatski branitelji Grada Požege i Požeško-slavonske županije

posted by: ZUHBDRP RH
Kreirano: 03. Lipanj 2020.

Grb PozegaOBAVIJEST ČLANOVIMA I PRIJATELJIMA UDRUGE HRVATSKE POLICIJE - HRVATSKI BRANITELJI GRADA POŽEGE I POŽEŠKO SLAVONSKE ŽUPANIJE

Na žalost, kako tijekom cijele 2019. godine tako i ove godine ne prestaju napadi gosp. Jure Rotima putem Facebook stranice "Udruga hrvatski policajac" Požega na našu udrugu i određene članove se nastavlju, te smo prisiljeni izdati novo priopćenje.

Na službenoj Facebook stranici "Udruga hrvatski policajac" Požega, gosp. Jure Rotim već duže vrijeme sustavno iznosi niz laži i kleveta a istina je ustvari sljedeća:
Upravo je on svojim neodgovornim ponašanjem uništio i zadužio "Udrugu hrvatski policajac" Požega, koju smo godinama gradili i uspješno vodili. Odavno je on izgubio legalitet i legitimitet, te više nije ovlaštena osoba za zastupanje udruge.

Provjerom u Uredu državne uprave, gosp. Jure Rotim više nije predsjednik udruge niti je osoba ovlaštena za zastupanje udruge, jer mu je istekao mandat.

Žiro račun "Udruge hrvatski policajac" Požega je ovršen i blokiran, zbog neplaćenih dugovanja, koje je gosp. Jure Rotim napravio na više mjesta i toOVR /958-2019. Uz stare dugove koje smo već objavili došli smo do saznanja da ima još dugova kao što su dugovanja prema IV Nakladništvo d.o.o. iz Zagreba, kojima je gosp. Jure Rotim naručitelj u ime Udruge dužan: račun br. 27096-IV 1-1 dug od 2.737,50 kn iz 2018.g., račun br. 33254-IV 1-1 dug od 2.487,50 kn iz 2019. i račun br. 36004-IV 1-1 dug 2.737,50 kn iz 2020.g. što ukupno iznosi 7.962,50 kn.

U prostorijama Udruge, koje su vlasništvo grada Požege, u kojima bespravno boravi gosp. Jure Rotim gdje na teret Udruge organizira svoje privatne "fešte", dok je istovremeno Gradu Požega dužan 1.810,56 kn.

Premda je znao kako Udruga nema dostatinih financijskih sredstava, gosp. Jure Rotim je unatoč tome i dalje neodgovorno naručivao i trošio nepostojeća financijska sredstva, čime je svjesno doveo Udrugu u velika dugovanja, dok se istovremeno nije javljao na nikave programske natječaje kako bi mogao financirati Udrugu.

Sve to mu nije bilo dosta, pa je između ostalog podigao financijska sredstva namijenjena za rad Udruge, dotirana od Požeško-slavonske županije u iznosu od 1.900,00 kn i ne zna se gdje su završila. Navodno su ta sredstva potrošena za organizaciju nekakvog turnira, na kojem niti on sam nije nazočio.

U međuvremenu smo došli do novih saznanja, koja nam kazuju kako uz sve postojeće "stare" dugove ima još i stvorenih novih ogromnih dugovanja u iznosu od 11.661,56 kn.

Provjerom u Registru udruga Republike Hrvatske, jedina legalna i registrirana skupština "Udruge hrvatski policajac" Požega koju je Rotim sazvao u svom mandatu bila je za 2016.g., koju je sazvao 29. lipnja 2017.g. i do sada od 2017.–2020. godine nema niti jedne ovjerene skupštine u Uredu u državne uprave.

Gosp. Jure Rotim, kao niti bilo tko drugi nije više ovlašten za sazivanje bilo kakve skupštine "Udruge hrvatski policajac" Požega, a ponajmanje skupštine izbornog karaktera, što već duže vrijeme najavljuje, te na taj način manipulira malobrojnim članstvom. Dokaz kako manipulira, laže i obmanjuje članstvo je činjenica kako se još uvijek vodi spor u državnoj upravi u Zagrebu i do okončanja spora nitko ne može sazivati nikakve skupštine, a sve to u konačnici vodi gašenju "Udruge hrvatski policajac" Požega.

Shodno svemu navedenom, gosp. Jure Rotim više nije ovlašten objavljivati putem službene Facebook stranice "Udruga hrvatski policajac" Požega, jer u Registru udruga ne postoje ovlaštene osobe za zastupanje udruge.

Iako "Udruga hrvatski policajac" Požega ne funkcionira još od 2018.g., gosp. Jure Rotim glumeći u međuvremenu velikog predsjednika Udruge na službenoj Facebook stranici "Udruga hrvatski policajac" Požega objavljuje razne političke parole te ujedno manipulira objavama raznih fotografija i tekstova, čime je doveo u zabludu nekoliko osoba koje su pratile navedene objave, a nisu sa našeg područja pa su platile članarinu na račun Udruge, tako da su sredstva odmah zapljenjena jer je račun udruge blokiran i ovršen, te ne znajući pri tome kako plaćaju njegove dugove, a da toga nisu ni svjesni. Članarinu je pojedinim članovima naplaćivao nezakonto, jer u statutu ne postoje nikakvi "podržavajući" članovi, kao niti "jednokratna članarina", a održana "lažna" skupština 07.06.2019.g. u Pleternici, te lažirani zapisnici s iste, odbijeni su od strane Ureda državne uprave.

Kao što smo već ranije pisali i upozoravali, gosp. Jure Rotim duže vrijeme sustavno iznosi niz kleveta i laži upućenih bivšem prvom predsjedniku i osnivaču udruge gosp. Marijanu Pilon, koji nije isključen iz Udruge, niti je smijenjen kako navodi gosp. Jure Rotim, uostalom niti je smijenjen bilo gdje drugdje. Sve su to zlonamjerne obične laži i izmišljotine. U sve navedeno, gosp. Jure Rotim uvlači politiku, koja apsolutno nema nikave veze sa navedenim događanjima, što su također obične laži i klevete.

Pravi razlog napada je činjenica što ga je gosp. Marijan Pilon u svojstvu predsjednika Nadzornog odbora upozoravo na dugovanja Udruge, kao i na nesazivanje skupštine koju je bio dužan  temeljem Statuta sazvati, čime je ustvari izgubio legalitet i legitimitet, te od tada ne prestaje javno napadati gosp. Marijana Pilona i pisati laži na društvenim mrežama. Sve njegove objave su osvetničke, egoistične i potpuno lažne, a dovode u zabludu ljude koji ih čitaju.

Zbog svega navedenog, ovo priopćenje objavljujemo isključivo iz samo jednog razloga, a to je da šira javnost sazna pravu istinu. Ne znamo što se događa s gosp. Jurom Rotimom i u što se on pretvorio, no znamo samo kako je postao teški lažljivac i negativac, na žalost.

Udruga hrvatske policije - hrvatski branitelji Grada Požege i Požeško-slavonske županije

Povratak na naslovnicu