Garesnica 2023 01U subotu,  30. rujna 2023.g. u Garešnici su pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja u organizaciji Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata Republike Hrvatske održani 12. Sportski susreti ZUHBDRP RH, a nositelji ove aktivnosti i odlični domaćini bili su članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Garešnica.

Uz mnogobrojne hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji, susretima su nazočili Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja i izaslanik predsjednika VladeMladen Marinković, predsjednik HVIDRA-e Bjelovarsko-bilogorske županije i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija. U ime organizatora sve nazočne pozdravio je predsjednik ZUHBDRP RH Marijan Smernić, koji je ujedno čestitao 10. obljetnicu osnutka Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Garešnica.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, otvorio je 12. sportske susrete Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije RH, na kojima je sudjelovalo gotovo 400 hrvaatskih branitelja s područja cijele Republike Hrvatske koji su se tijekom cijelog dana natjecali u malom nogometu, streljaštvu, stolnom tenisu, ribolovu, šahu i belotu..

Prilikom postrojavanja natjecateljskih ekipa u sportskoj dvorani, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved je tom prigodom rekao: "Svrha ovih sportskih susreta je druženje hrvatskih branitelja. To je prigoda da se međusobno hrabrite i razmijenite promišljanja i zato čestitam organizatorima i domaćinima ovih igara. Što se tiče Vlade i Ministarstva hrvatskih branitelja u proteklom smo radu bili usmjereni na najvažnija područja djelovanja u odnosu prema hrvatskim braniteljima i sve što smo činili radili smo u zajedništvu s braniteljima. Najvažnije je što smo uspostavili odnos Vlade i društva prema hrvatskim braniteljima onako kako to zaslužuju pobjednici. Da nije bilo hrabrosti hrvatskih branitelja ne bismo imali suverenu i samostalnu Hrvatsku. U povijesti ratovanja ne postoji sličan primjer da je policija preuzela ulogu zaustaviti agresora i biti prva u obrani suvereniteta Hrvatske. Ponosan sam da sam bio dio vas. Prije pet godina započeli smo program preventivnih medicinskih pregleda i sada ponovno apeliram na sve vas da se odazovete na te preglede i da time pridonesete kvaliteti svoga zdravlja jer previše naših branitelja odlazi prerano."

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić također je istaknuo ogroman značaj i doprinos hrvatske policije u stvaranju samostalne, suverene i neovisne Republike Hrvatske. Ističe kako je sad na nama da ju dalje stvaramo, gradimo što bolju i uspješniju. Dobrodošlicu i ugodan boravak u Garešnici svim sudionicima i uzvanicima potom je uputio i gradonačelnik Josip Bilandžija, a Božji blagoslov na sve nazočne zazvao je vlč. Dejan Tot.

Prije odlaska na sportske terene na više lokacija, zapaljene su svijeće i odana počast kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, te ispred zgrade Policijske postaje Garešnica kod spomenika poginulim policajcima u Domovinskom ratu, otkud je krenula i tradicionalna biciklijada biciklističke udruge “Guvernal”.

Marijan Smernić, predsjednik ZUHBDRP RH izjavio je za medije: "U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Garešnica danas su održani 12. Sportski susreti ZUHBDRP RH. Sve ovo viđeno pravi je primjer odlične organizacije i provedbe projekta, ali i nadasve pravi primjer podrške hrvatskim braniteljima sa svih razina, počevši od Ministarstva hrvatskih branitelja koje je financiralo ovaj projekt, pa sve do lokalne razine koja je u potpunosti podržala ovo događanje. Grad Garešnica se kao i uvijek do sada pokazao odličnim domaćinom, tako da je sve bilo besprijekorno odrađeno! Hvala svima koji su sudjelovali i na bilo koji način pomogli u realizaciji ove prekrasne manifestacije. Posebnu zahvalu upućujem članovima Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Garešnica i njihovom predsjedniku Edimu Muratoviću na ogromnom trudu, vrhunskoj organizaciji i provedbi ovog našeg projekta u kojem je sudjelovalo gotovo 400 hrvatskih branitelja s područja cijele Republike Hrvatske! Hvala također i našem ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu koji je svojim dolaskom i nazočnošću uveličao naše sportske susrete!".

Po završetku sportskog natjecanja, za sve nazočne upriličeno je zajedničko druženje uz nastup Mješovite vokalne skupine "Medjuvodje" te svečana večera, tijekom koje su proglašeni pobjednici, a istima su uručeni i prigodni pehari i medalje.

Ukupni poredak najboljih od 12 udruga hrvatskih branitelja koje su imale svoje predstavnike u natjecanju:
1. mjesto - Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Garešnica
2. mjesto - Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije SMŽ - Podružnica Kutina
3. mjesto - Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije

Garesnica 2023 02

Garesnica 2023 03

Garesnica 2023 05

Garesnica 2023 06

Garesnica 2023 07

Garesnica 2023 08

Garesnica 2023 09

Garesnica 2023 10

Garesnica 2023 11

Garesnica 2023 12

Garesnica 2023 13

Garesnica 2023 14

Garesnica 2023 15

Garesnica 2023 16

Garesnica 2023 17

Garesnica 2023 18

Garesnica 2023 19

Garesnica 2023 20

Garesnica 2023 21

Garesnica 2023 22

Garesnica 2023 23

Garesnica 2023 24

Garesnica 2023 25

Garesnica 2023 26

Garesnica 2023 27

Garesnica 2023 28

Garesnica 2023 29

Garesnica 2023 30

Garesnica 2023 31

Garesnica 2023 32

Povratak na naslovnicu