hostgator coupon 75 off

Donirat ćemo 25 tisuća kuna za izgradnju spomenika poginulim i nestalim policajcima grada Vukovara

Kreirano: 29. Siječanj 2017.

MatoPredstavnici Koordinacije braniteljskih udruga grada Vukovara posjetili su Splitsko-dalamatinsku županiju i zahvalili županu Ževrnji za svesrdnu potporu

Izaslanstvo Koordinacije braniteljskih udruga grada Vukovara danas je posjetilo Splitsko-dalmatinskog župana Zlatka Ževrnju koji ih je srdačno primio u svom uredu. U izaslanstvu su bili Franjo Šoljić, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Predrag Mišić, dopredsjednik Koordinacije, Mato Dudić, predsjednik udruge policije grada Vukovara i Željko Bondža iz iste udruge. S njima u pratnji su bili i njihovi dugogodišnji prijatelji, Ivan Udovičić, predsjednik udruge Bijaći, Mirko Sušac iz Kaštela.

Ovom prilikom predsjednik Udruge policije grada Vukovara predstavio je projekt izgradnje spomenika poginulim i nestalim policajcima Vukovara.
- Spomenik se nalazi ispred zgrade gdje je u ratu bila uprava policij,e a danas su u njoj smješteni općinski i županijski Sud. Spomenikbi trebao biti dovršen i otvoren za Dan policije odnosno na svetog Mihovila ove godine - kazao je Dudić.

- Vrijednost spomenika iznosi oko tri stotine tisuća kuna, a Splitsko-dalmatinska županija sudjelovat će s 25 tisuća kuna - rekao je Šoljić i srdačno zahvalio županu Ževrnji.
- Zahvaljujem županu Ževrnji za sve što je osobno i kao negdašnji načelnik općine Dugopolje, koja je općina-prijatelj gradu Vukovaru, i kao današnji župan SDŽ, činio i čini u moralnoj i materijalnoj pomoći za očuvanje vrednota Domovinskog rata i u skrbi za obitelji poginulih i nestalih vukovarskih branitelja – rekao je Šoljić, dodajući da će tijekom dana posjetiti grad Kaštela i sutra grad Zadar.

Župan je istaknuo dugogodišnje prijateljstvo s vukovarskim braniteljima i dodao kako svake godine posjećuje Grad heroj.
- Još kao načelnik općine Dugopolje, a i danas kao župan, svake godine redovito posjećujem grad Vukovar i naše drage prijatelje, hrabre hrvatske branitelje kojima imamo trajno zahvaljivati za herojsku obranu i čuvati spomen na sve žrtve koje su prinijeli i još uvijek prinose za Domovinu. Pomagali smo informatizaciju osnovnih škola "Siniša Glavašević" i "Blago Zadro“, izgradnju spomenika na Trpinjskoj cesti (150 tisuća kuna), obnovu vukovarskog vodotornja (200 tisuća kuna),... Zajedno s gradom Splitom smo podigli i spomenik „I u mom gradu Vukovar svijetli“, na početku Vukovarske ulice gdje se svake godine 18. studenoga okupe deseci tisuća naših sugrađana koji ostaju vječno zahvalni hrabrim vukovarskim braniteljima. Danas smo dogovorili i pomoć za izgradnju spomenika poginulim i nestalim hrvatskim policajcima grada Vukovara - potvrdio je župan.

Nakon prijama u županiji, župan je s izaslanstvom vukovarskih branitelja položio cvijeće i zapalio svijeće pred spomenikom Lumina "I u mom gradu Vukovar svijetli", na križanju Domovinskog rata i Vukovarske ulice, koji su prošle godine zajednički podigli grad Split i županija Splitsko-dalmatinska.

Izvor: Dalmacija News

NA VRH